Wageningen Dementievriendelijk
Wageningen Dementievriendelijk is een samenwerkingsverband van bedrijven en sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties. Samen willen ze de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers verbeteren. Niet altijd door direct zorg te bieden, maar door een structuur te bieden om initiatieven blijvend te ondersteunen.
Wageningen dementievriendelijk ondersteunt initiatieven en plannen/ideeën van bedrijven of particuliere personen die te maken hebben met het thema dementie en die ten goede komen voor mensen met dementie in en om onze Wageningse gemeenschap. Deze ondersteuning kan bestaan uit:
- hulp bij aanvragen van subsidies
- hulp bij plannen schrijven voor deze aanvragen of beleid
- zo nodig administratie mee voeren
- netwerken om de juiste persoon voor de juiste taak te vinden
- verzorgen van trainingen voor ondernemers en mantelzorgers “Hoe herken ik dementie en hoe ga ik er mee om?”
- financiële ondersteuning waar nodig en mogelijk is
Wij willen dat kennis, kunde en talenten niet verloren gaan. Door samenwerking (coöperatie) kunnen we weer nieuwe ideeën laten ontstaan en verder ontwikkelen.
Onze visie is om door middel van samenwerking nieuwe initiatieven te ondersteunen op allerlei gebieden, zodat het in de gemeente Wageningen voor alle mensen met geheugenproblemen iets makkelijker wordt.
Met begrip en kennis over de ziekte Dementie wordt het steeds makkelijker om langer vanuit huis mee te kunnen participeren in onze gemeenschap. Daardoor kunt u een vriendelijker en menswaardiger leven blijven leiden. Dat kan ook voor mantelzorgers een verlichting van hun taken betekenen, omdat men er op kan vertrouwen dat hun zieke medemens opgevangen zal worden als dat nodig mocht blijken.
Meer weten?
Neem contact met ons op.
Het hart vergeet niet
Op de avond van maandag 10 oktober kwamen ruim dertig mensen in de Bevrijdingskerk bij elkaar om informatie te krijgen en met elkaar te praten over leven met dementie. Een onderwerp dat speelt in Wageningen, want de een heeft te maken met een buur die deze ziekte heeft, een ander doet vrijwilligerswerk, of is mantelzorger van iemand met geheugenverlies. Louisa Bosker en Marion Boelhouwer gaven informatie, en daarna gingen mensen in groepjes uiteen om te bespreken hoe we de kwaliteit van leven van mensen met dementie kunnen verbeteren.