Mantelzorgers

We zien u óók

Als je gaat vergeten, heb je veel aan de mensen om je heen. En u helpt ook daar waar nodig, want dat is fijn en normaal. Maar uw leven verandert óók door de geheugenproblemen. Het is fysiek en mentaal inspannend om iemand steeds een beetje meer te verliezen. Uw relatie, uw onderlinge communicatie, het dagelijks leven: alles lijkt anders. En dat vraagt veel van u en van uw sociale omgeving.

Wij zien u óók. Wij zijn er graag voor u met steun, informatie en gezelligheid. U bepaalt.

Hulp en ondersteuning aan mantelzorgers, dat doen we graag bij het Odensehuis. Hieronder vindt u onze handreiking aan u.

Ruimte en rust

Wanneer heeft u voor het laatst een moment voor uzelf gehad om even alleen te zijn? Om te winkelen? Met vrienden afspreken?

Breng gerust uw partner of familielid een ochtend of middag bij het Odensehuis, ze zijn in goede handen bij ons. Zo heeft u tijd voor andere fijne dingen die bij ú horen. Respijtzorg geeft u ruimte en rust.

Mantelzorgontmoetingen

Maandelijks worden door en voor mantelzorgers op wisselende dagen en tijdstippen mantelzorgontmoetingen georganiseerd. Doel van deze ontmoetingen zijn: een moment van ontspanning en ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom! Als je deelneemt aan en mantelzorgontmoeting, dan is het mogelijk dat jouw partner (vader of moeder) in die tijd (extra) deelneemt aan de activiteiten van het Odensehuis.

Gesprekken met aandacht

Wilt u onderwerpen in een vertrouwde, besloten omgeving bespreken? Dat kan in de gespreksgroep ‘Gesprekken in aandacht’ onder leiding van een ervaren gespreksleider Margreet Bruens van Zingesprek. Hier is tijd en ruimte om op uw persoonlijke situatie in te gaan, deze aandacht te geven en elkaar te ondersteunen. De groep start twee keer per jaar.

Pauzemoment

We organiseren diverse keren per jaar een meerdaags logeermoment voor deelnemers onder leiding van een team van begeleiders van het Odensehuis. Meestal verblijven we voor een weekend of midweek met elkaar in een vakantiebungalow niet ver van Wageningen. Voor u hét moment om uw eigen activiteiten te doen!

> Hier leest u meer over Pauzemoment

Interessante informatie

Deze websites geven ook veel informatie voor mantelzorgers van mensen met dementie en/of geheugenverlies:

Solidez Mantelzorg

is het adviespunt en expertisecentrum voor mantelzorgers, professionals en vrijwilligers in Wageningen.

Solidez Mantelzorg

Mantelzorg.nl

is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een naaste.

Mantelzorg.nl

Alzheimer Nederland

zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie.

alzheimer nederland

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via de mail of bel 0317 358 711

mail het odensehuis