Het Odensehuis

Zie de mens!

We zien niet alleen je geheugen, wij zien jou en de mensen die naast je staan.

Het is soms lastig om de juiste woorden te vinden, iets te onthouden of dagelijkse handelingen uit te voeren. Het is ook lastig als je ziet dat je naaste het overzicht kwijt is, zich minder goed kan oriënteren op plaats en in tijd, of het steeds lastiger vind om met emoties om te gaan. Het leven wordt gewoon anders als u te maken krijgt met dementie of geheugenverlies, dat weten wij als geen ander. Gelukkig kan nog heel veel, daarvan zijn wij overtuigd!

Bij Odensehuis in Wageningen ontmoeten we elkaar, gewoon in het hier-en-nu. Want het is fijn om mensen in dezelfde situatie te ontmoeten, actief te blijven. Dit kan bij ons omdat het Odensehuis een plek is waar ieder mens kan zijn wie hij of zij is. We hebben tijd en aandacht voor de vragen die er zijn, voor gesprekken over uiteenlopende zaken én voor allerlei ontspannen activiteiten. Zo leer je van elkaar en verken je zelf je eigen mogelijkheden.

Het Odensehuis is méér dan alleen een ontmoetingsplek

Het Odensehuis is begonnen voor mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie. Inmiddels zijn we gegroeid naar méér: wij zijn er namelijk ook graag voor:

  • mensen met geheugenklachten, mensen met beginnende dementie of niet-aangeboren hersenletsel (NAH);
  • (eenzame) mensen die – ondanks het ouder worden en de daarbij gepaard gaande groeiende kwetsbaarheid – een actief en vol leven willen ervaren;
  • én voor mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en naasten: u vindt bij ons een luisterend oor, antwoorden op vragen, onderlinge steun én een moment van ‘lucht’.

Je zou kunnen zeggen dat we er voor iedereen zijn, want samen (deelnemers, naasten, medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en buurtgenoten) zorgen we voor een afwisselend programma van activiteiten. Ieders talent wordt goed benut!

Neem contact op, loop gerust binnen voor een kop koffie en een praatje. Neem deel aan een gespreksgroep. Kom lunchen of doe mee aan een van de vele activiteiten: u bent écht van harte welkom!

Meer weten over het Odensehuis?

Hier leest u meer over onze organisatie, het bestuur, en over onze medewerkers.

Voor mensen met geheugenproblemen

Wij helpen u graag te doen wat u leuk vindt, zodat u uzelf kunt zijn. Ontdek verborgen of vergeten talenten, of lees lekker een krantje: veel kan, niets moet!
U bepaalt.

neem contact op

Voor partners, (klein)kinderen en naasten

Uw leven verandert óók door de geheugenproblemen. Uw relatie, de onderlinge communicatie, het dagelijks leven: alles lijkt anders. Wij zijn er graag voor u met steun, informatie en gezelligheid.
U bepaalt.

STEL GERUST UW VRAAG

Voor vrijwilligers
en stagiaires

Als vrijwilliger kunt u volop meedoen en van betekenis zijn: u bent een welkome aanvulling van ons team. Benieuwd wat u kunt leren van mensen met geheugenproblemen? Ontdek het bij het Odensehuis! U bepaalt.

BEKIJK JE MOGELIJKHEDEN