Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligers zijn onmisbaar!

Wij vinden het belangrijk dat u zonder (voor)oordeel een gesprekspartner kunt zijn voor deelnemers. Zodat u een luisterend oor kunt bieden, en contact kunt maken is het allerbelangrijkste in uw werk.

Bij het Odensehuis werken we met verschillende vrijwilligers. Er zijn vrijwilligers die een dag(deel) per week aanwezig zijn en samen met de deelnemers  (en eventuele partners) activiteiten organiseren en uitvoeren. Er zijn vrijwilligers die iets praktisch doen, zoals koffie en thee verzorgen, of bijvoorbeeld wandelen met deelnemers. Deels gaat het gedurende dag om het begeleiden van de groep, daarnaast geeft de vrijwilliger ook individuele aandacht aan de deelnemer.

Een andere groep vrijwilligers ondersteunt bij de organisatie van andere zaken in het Odensehuis. Zo kunnen we hulp gebruiken bij het doen van wekelijkse boodschappen, het wassen van linnengoed, bijhouden van de tuin en opruimwerkzaamheden. Ook het opzetten en bijhouden van de website zouden we graag samen met vrijwilligers willen doen. Zo komen er regelmatig nieuwe klussen langs.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • waardering van ons én van deelnemers;
  • een inwerkperiode, en dat u kunt terugvallen op een vaste medewerker;
  • ondersteuning bij de uitvoering van uw werk;
  • u ontvangt geen vrijwilligersvergoeding.

Wat vragen dat u: 

  • ondersteuning biedt aan en interesse heeft voor de deelnemers, hun partners en mantelzorgers;
  • empathie een oordeelloosheid voor individuele situaties;
  • zich wil verdiepen in dementie, door bijvoorbeeld een cursus te volgen;
  • dat u een ondersteunende houding en flexibele instelling heeft;

Werktijden

Deelnemers zijn bij ons aanwezig van 9.30 – 16.30 uur. Van vrijwilligers verwachten zij dat ze aanwezig zijn van 9 – 17.00 uur. Een dagdeel kan natuurlijk ook. Met vrijwilligers voor specifieke activiteiten maken we afspraken over de tijd van werken.

Interesse?

Zou u wel iets bij het Odensehuis willen doen, neem dan gerust contact met ons op. We plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarmee u een indruk krijgt van het Odensehuis. Daarna loopt u een periode mee zodat we wederzijds kunnen zien of het Odensehuis iets voor u is.

Neem contact met ons op

Bent u onze nieuwe collega?

Dat vinden we heel fijn om te horen! Zullen we eerst eens kennismaken tijdens een gesprek? Dan kunnen we samen kijken waar uw interesse ligt, wat uw talenten zijn, en wat u motiveert. Stuur ons een e-mail of bel voor het maken van een afspraak (0317-358711). Ook als u eerst nog vragen hebt horen we graag van u.

E-MAIL HET ODENSEHUIS