Het Geheugenhuis

Heb je wel eens gehoord van het Geheugenhuis?

In het Geheugenhuis zijn informatie en materialen over goed leven met dementie en langer zelfstandig thuis wonen bij elkaar gebracht.  Technische hulpmiddelen, boeken en spelmaterialen kunnen worden uitgeprobeerd en/of geleend.

Eens in de maand is er op wisselende dagen en locatie een inloop-moment waar mensen onder het genot van een kopje koffie of thee in gesprek kunnen gaan met (ervarings-) deskundigen.

Het Geheugenhuis is op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer van het Odensehuis (0317) 35 87 11. Bel gerust als er vragen zijn.

Flyer website

Informatie, luisterend oor en fijne materialen

Bij het Geheugenhuis in de bblthk kunt u vragen stellen, praktische hulp en informatie vinden en geschikte materialen uitproberen. Ook zijn er boeken, spelmaterialen en technische hulpmiddelen te leen:

  • Er is veel informatie te vinden over het geheugen. Wij maakten vast een selectie voor u, zodat u zelf meer kunt leren over de problematiek en dementie. Deze bronnen zijn tijdens openingstijden van de bblthk te vinden op de eerste verdieping.
  • Elke maand organiseren we een ‘inloopspreekuur’. Deskundige gastheren en -vrouwen nemen de tijd voor u om naar u te luisteren. Zij informeren u ook graag over de uitleenmogelijkheden van technologische hulpmiddelen, zodat u veiliger en met gemak goed thuis kunt blijven wonen. Het inloopspreekuur is elke laatste woensdag van de maand tussen 11.00 tot 13.00 uur bij de bblthk.

Wageningen Dementievriendelijk

Naar schatting wonen in Wageningen circa 600 mensen met dementie of geheugenverlies. Dit aantal zal in de komende jaren verdubbelen. Het Geheugenhuis is gestart omdat veel mensen aangeven het lastig te vinden om de weg te vinden in de veelheid van informatie over leven met dementie.

Het Geheugenhuis is een initiatief van ‘Wageningen Dementievriendelijk’. In dit project werken actieve inwoners samen met enkele partners van Welsaam (zoals het Odensehuis, de bblthk en het Vrijwilligers Centrum Wageningen) om heldere informatie te geven over de gevolgen van geheugenverlies en dementie.

Adres Geheugenhuis
Het Geheugenhuis vind u in de bblthk van Wageningen, op de Stationsstraat 2. Bekijk de openingstijden.