Het Geheugenhuis

Heb je wel eens gehoord van het Geheugenhuis?

In het Geheugenhuis zijn informatie en materialen over goed leven met dementie en langer zelfstandig thuis wonen bij elkaar gebracht.  Technische hulpmiddelen, boeken en spelmaterialen kunnen worden uitgeprobeerd en/of geleend.

Eens in de maand is er op wisselende dagen en locaties een inloop-moment waar mensen onder het genot van een kopje koffie of thee in gesprek kunnen gaan met (ervarings-) deskundigen.

Het Geheugenhuis is op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer van het Odensehuis (0317) 35 87 11. Bel gerust als er vragen zijn.

Flyer website

Informatie, luisterend oor en fijne materialen

Bij het Geheugenhuis kunt u terecht voor vragen en advies over goed leven met vergeten. Het is een plek om vragen te stellen, informatie en materialen in te zien en je verhaal kwijt te kunnen.  Ook kunt u boeken, spelmaterialen en technische hulpmiddelen lenen.

Er is veel informatie over het geheugen. Wij maakten vast een selectie voor u, zodat u zelf meer kunt leren over de problematiek en dementie. Deze bronnen zijn tijdens openingstijden van de bblthk te vinden in de kast van het Geheugenhuis in de bblthk (op de begane grond). Adres bblthk: Stationsstraat 2. Bekijk de openingstijden.

Voor een uitgebreide selectie of het lenen van materialen kunt u contact opnemen met het Odensehuis of één van de inloopmomenten bezoeken. Maandelijks organiseren we op wisselende dagen en locaties een inloopmoment waar deskundige gastheren en gastvrouwen tijd nemen om naar u te luisteren. Zij informeren u ook graag over de uitleenmogelijkheden van technologische hulpmiddelen, zodat u veiliger en met gemak goed thuis kunt blijven wonen.

Wageningen Dementievriendelijk

Naar schatting wonen in Wageningen circa 600 mensen met dementie of geheugenverlies. Dit aantal zal in de komende jaren verdubbelen. Het Geheugenhuis is gestart omdat veel mensen aangeven het lastig te vinden om de weg te vinden in de veelheid van informatie over leven met dementie.

Het Geheugenhuis is een initiatief van ‘Wageningen Dementievriendelijk’. In dit project werken actieve inwoners samen met enkele partners van Welsaam (zoals het Odensehuis, de bblthk en het Vrijwilligers Centrum Wageningen) om heldere informatie te geven over de gevolgen van geheugenverlies en dementie.