Activiteiten

Nieuwsgierig naar het Odensehuis?

Je weet misschien nog weinig van wat het Odensehuis is en doet. Je hebt er via-via van gehoord, geluisterd naar mooie verhalen van anderen, erover gelezen in de krant of bij Het Startpunt. Maakt dat nieuwsgierig? Kom gerust binnen voor een praatje, wat informatie, een kop koffie of thee. En voor de activiteiten die we ondernemen: je bent van harte welkom!

Omdat het Odensehuis méér dan een ontmoetingsplek is, zijn partners, familieleden, vrienden, buren, ondernemers, vrijwilligers, stagiaires, beroepskrachten én netwerkpartners ook meer dan welkom. Wij zijn er elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur, kom jij ook?

Bekijk onze agenda

Doe mee met onze activiteiten!

U vindt het fijn om actief te blijven: bewegen, schilderen, koken, met gelijkgestemden praten. Dat – en meer – kan heel goed bij het Odensehuis.

Omdat we altijd kijken naar het hier-en-nu, kijken we per dag samen naar wat u wilt doen. Er is genoeg afwisseling in het programma om er een fijne dag van te maken: een gespreksgroep, muziekactiviteiten (samen zingen bijvoorbeeld) of creatieve activiteiten, zoals schilderen en tekenen. U kunt bij ons koken (verzorgt u de lunch?), werken in de tuin of samen fietsen of wandelen. Soms organiseren we ook een lunchconcert, lezingen of tentoonstellingen.

De activiteiten zijn onder leiding van een vakdocent. Sommige activiteiten zijn wekelijks, andere maandelijks. Op de agenda ziet u het overzicht de komende tijd.

Ons activiteitenprogramma

Muziek

Word je ontroerd door een mooi muziekstuk? Niet zo gek, want muziek verbindt.
Muziek staat elke week meermaals op het programma. Iedere keer door andere docenten begeleid, georganiseerd door een vrijwilliger óf door één van onze deelnemers. Het aanbod is divers en breed: de ene keer zingen we liederen of maken we muziek, een andere keer luisteren we samen naar een muziekstuk.

Bewegen

Fijn het lijf gebruiken: de beste manier om het hoofd te ontzien! Tijdens tai chi, qigong, krachttraining, bewegen op muziek, wandelen of duo-fietsen kan uw lijf goed bewegen. En iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen, want het accent ligt op oefeningen voor behendigheid, beweeglijkheid en de balans. Zo oefenen we zittende, staande en lopende bewegingen. Elke week zijn er meerdere beweegactiviteiten, elk met een eigen vakdocent.

Creatief

Dat schilderij, die foto, dat nieuwe liedje: allemaal ooit bedacht door mensen die hun creatieve kant lieten zien! Creatief zijn helpt u om plezier te hebben met nieuwe ideeën of materialen. Wij hebben verschillende creatieve ateliers, elk met een eigen vakdocent, stijl en werkvormen. U werkt in uw eigen tempo aan een stuk dat bij u past, zodat uw creatieve idee eruit komt. Daarnaast organiseren we ook regelmatig creatieve workshops bij het Odensehuis.

Tijd voor taal

Schrijven, spelen met woorden, gedichten luisteren, ervaringen delen. Bij Tijd voor taal staat elke keer weer een ander thema centraal. Dat levert telkens levendige en verrassende gesprekken op in het moment NU. En het is goed. De sfeer is rustig, open, met vertrouwen. Een vakdocent verzorgt deze activiteit.

De Gedachtenkamer

In deze gespreksgroep wisselen lotgenoten ervaringen uit over het leven met geheugenverlies en dementie. Ze delen hun gedachten over de fysieke, mentale, emotionele en sociale ervaringen die zij hebben. Er is herkenning, acceptatie en het delen van ervaringsdeskundigheid. Een professionele gespreksleider begeleidt deze gesprekken.

Het keuzemenu

Vandaag bridgen, sjoelen, schaken, of wandelen met een maatje? Of voelt u er meer voor om actief te zijn in de tuin of in de keuken? Ook samen zingen, een documentaire kijken of gewoon een gesprek voeren behoort tot de opties. U bepaalt! Naast de dagelijkse groepsactiviteiten is er een keuzeprogramma, grotendeels verzorgd door het eigen team van het Odensehuis. Allemaal activiteiten die het team op u afstemt én in overleg met u organiseert.

Lezingen

Geboeid of verrast worden met nieuwe kennis, dat doen we regelmatig met interessante lezingen. Voorbeelden zijn een lezing over ‘Kunst en kitch’, de landelijke verkiezingen, of ‘Oudhollandse rituelen’. Ook kwamen kunstlezingen over Jeroen Bosch en Rembrandt voorbij, net als een presentatie van een deelnemer over een reis naar Afrika. De lezingen worden gehouden door deelnemers of vrijwilligers.

Buitenactiviteiten

Onder het motto ‘groen, grijs en gelukkig’ genieten we elke dag opnieuw van de prachtige groene omgeving rond het Odensehuis. We gaan graag wandelen bijvoorbeeld, wandelt u de volgende keer mee?

Lunchwandeling

Bewegen houdt je fit, dat weten we allemaal. Daarom gaan we iedere dag na de lunch, zo rond 13.15 uur, samen een wandeling maken in de fraaie groene omgeving van het Odensehuis. De afstand wordt afgestemd op de conditie van de deelnemers. Woon je in de buurt en wil je mee wandelen? Je bent van harte welkom om aan te sluiten.
Naast de lunchwandeling is er ook gelegenheid om 1-op-1 met iemand te gaan wandelen.

Online activiteiten

Wij maakten een overzicht van activiteiten waarvoor u uw huis niet uit hoeft. Suggesties voor tv-programma’s én voor activiteiten waarvoor u normaal gesproken op pad moet. Zo kunt u actief zijn en toch thuis blijven. U kunt ook thuis aan activiteiten van het Odensehuis meedoen.

Over de online activiteiten leest u hier meer informatie.

Meer weten? Kijk ook eens op onze maandagenda of bekijk de Odensehuis Online-activiteiten.

AGENDA
ODENSEHUIS ONLINE activiteiten