FAQ items aan het laden...

We zien niet alleen je geheugen; wij zien jou en de mensen die naast je staan.
Bij het Odensehuis in Wageningen ontmoeten we elkaar, gewoon zoals het hier-en-nu is.

 • laatste nieuws
  Lees verder

  Gepubliceerd op: 8 maart 2024

 • agenda
  Lees verder

  Gepubliceerd op: 15 april 2024

 • project

  Wageningen Dementievriendelijk is een samenwerkingsverband van bedrijven en sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties. Hier leest u meer over dit project.

NIEUWSOVERZICHT

Participantenbijeenkomst met als thema ‘zinvol leven’

Donderdag 21 maart van 14 tot 16 uur organiseert het Odensehuis een participantenbijeenkomst. Je bent van harte welkom!

Alle deelnemers, mantelzorgers, vrijwilligers, stagiaires, vakdocenten en andere direct betrokkenen van het Odensehuis zijn uitgenodigd. Het thema van deze middag is “Zinvol leven”. Daarover gaan we graag samen in gesprek. Ruud Dirkse zal […]

AGENDA
NAAR AGENDA
THEMA

Wageningen Dementievriendelijk is een samenwerkingsverband van bedrijven en sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties. Samen willen ze de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers verbeteren. Niet altijd door direct zorg te bieden, maar door een structuur te bieden om initiatieven blijvend te ondersteunen.

MEER INFO

Dat je zelf dingen vergeet is nog tot daaraan toe. Maar dat je partner, de (klein)kinderen en je omgeving daar last van hebben: dát is best lastig. Dan lukt het niet, kun je het niet of wil je het niet.

Tegelijkertijd wil je wel actief zijn in je leven: bewegen, schilderen, koken, met gelijkgestemden praten. Misschien heb je nog wel verborgen talenten, en bij gewone clubs vinden ze het soms lastig om met jouw aandoening om te gaan. Dat begrijp je niet zo goed, je bent toch méér dan alleen je geheugen?

Waarom kom je niet naar het Odensehuis in Wageningen? Het Odensehuis is een fijne plek waar jouw leven centraal staat, niet je geheugenverlies of dementie. Je ontmoet er gelijkgestemden én professionals waar je fijne gesprekken mee kunt voeren, waar je leuke dingen mee kunt doen en waar je niet steeds uitleg hoeft te geven: bij het Odensehuis zijn we elkaar tot steun.

Je bent van harte welkom! Geef ons een belletje en laat weten hoe we jou kunnen helpen.

Omdat het Odensehuis méér dan een ontmoetingsplek is, zijn partners, familieleden, vrienden, buren, ondernemers, vrijwilligers, stagiaires, beroepskrachten én netwerkpartners ook meer dan welkom.

Bij het Odensehuis werken we aan

Delen van kennis

Door informatie en advies te delen door en voor mensen met geheugenverlies en beginnende dementie, stellen we vooroordelen bij én vergroten we kennis. Bijvoorbeeld tijdens voorlichtingsbijeenkomsten of bij het organiseren van trainingen.

Stimuleren ontmoeting en meedoen

Door een gastvrije ontmoetingsplek en zinvolle dagbeleving te creëren, stimuleren we onderlinge ontmoetingen en deelname aan activiteiten. Mooi voorbeeld is de Gedachtenkamer, een gespreksgroepen voor mensen met dementie.

Langer Thuis ondersteunen

Als je thuis praktische ondersteuning krijgt, bijvoorbeeld met maatjes-op-maat, dan kun je langer thuis blijven. Goed ouder worden kan ook met technische hulpmiddelen die we uitlenen, of met logeerzorg.

We benutten ieders talenten, interesses en kwaliteiten. Samen maken we een afwisselend programma. Wij zien mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie, net als hun partners en naasten.

TESTKLEUR GROEN

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Bekijk voorgaande nieuwsbrieven