In ‘Vergeten verbindt’ wordt het resultaat getoond van het project ‘Zie de mens’, een ontwikkelproject van ENSŌ Physical Theatre samen met het Odensehuis Wageningen. Samen met de deelnemers van de donderdagmiddaggroep van het Odensehuis hebben Kevin Ruijters (dans) en Karlijn Vlug (theater) van ENSŌ in vijftien sessies een korte voorstelling gemaakt over oprecht contact maken. Een theatrale presentatie over verbinding met jezelf, de ander en de buitenwereld. Over in het moment zijn, aandacht hebben voor wat is en op een speelse wijze connectie maken. Ook al haperen de hersenen met regelmaat, verbinding maken kan altijd.

Samenspel met deelnemers, vrijwilligers, medewerkers en spelers van Theater Ver-bindt

Tijdens de sessies werden deelnemers via kunst uitgedaagd om zich te laten zien, om kwetsbaar te durven zijn. Niet alleen de groep ouderen doet mee, ook de vrijwilligers en werknemers van de donderdagmiddag hebben zich met hart en ziel ingezet tijdens de sessies. Zij zijn een belangrijke steunpilaar voor de groep en in de voorstelling. En het project reikt verder dan de donderdagmiddag. Ook andere kunstenaars hebben bij het Odensehuis hun eigen werkwijze verbonden aan het project ‘zie de mens’. Zo heeft Annie van Gansewinkel teksten vergaard om te gebruiken in de voorstelling, en wordt er een gedicht van Martijn Adelmund gebruikt. Daarnaast is de multiculturele Theatergroep Ver-bindt o.l.v. Zennu van Kalmthout-Haile ingezet.

‘Zie de mens’ is een verbindend project, waarin de kracht van kunst centraal staat. Kunst geeft de mogelijkheid om het over moeilijke thema’s te hebben, om buiten de comfortzone te treden en om samen sterker te worden door te spelen. Deze voorstelling is een voorbeeld van hoe kunst ingezet kan worden in het volwaardig gezien te blijven als mens. Een bijzonder project, waarvan de enorme kracht niet in woorden uit te drukken valt.

Terugblik

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karlijn Vlug van ENSŌ Physical Theatre

Dit project kwam mede tot stand met financiële steun van Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

Published On: 7 november 2022

Recente Berichten