In het weekend van 18-20 maart is een groep van 7 deelnemers met een team van begeleiders afgereisd voor een logeerweekend naar vakantieboerderij de Puitenburgh in Leur. Dit logeerweekend is georganiseerd om mantelzorgers een Pauzemoment te geven in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Wageningen en Solidez Mantelzorg.

Na een heerlijk kop thee in zon, hebben we de omgeving verkend. ’s Avonds hebben we genoten van oma Doortjes macaroni en elkaars gezelschap.

Het uitgebreide ontbijt op zaterdagochtend smaakte goed. Met een gevulde maag zijn we naar de Hernense Molen gelopen, gelegen in een prachtig natuurgebied. We werden welkom geheten met een kopje koffie en hebben een rondleiding gekregen. ’s Middags hebben we het vestingstadje Ravestein te voet verkend; een prachtig authentiek dorpje. Na de avondmaaltijd was het tijd voor muziek! We hebben gesproken over muziek uit “de goeie ouwe tijd”, hiernaar geluisterd en uit volle borst meegezongen.

Zondag stond in het teken van een bezoek aan Het Valkhof. De tentoonstelling Movies Stories, over de grens van het Romeinse Rijk, trok onze bijzondere aandacht. We hebben gepicknickt in het naastgelegen park.

Eenmaal terug in de vakantieboerderij werd door de deelnemers bevestigd dat de geborgenheid, het respect voor elkaar en het omkijken naar elkaar niet stopt buiten de deuren van het Odensehuis. Ook in deze omgeving voelde een ieder zich gezien en gewaardeerd; de Odensehuis-sfeer werd gevoeld, beleefd en voortgezet.

We hebben het weekend afgesloten met een etentje bij het Pannenkoekenboerderij Aan de Linge in Hemmen.

Published On: 4 april 2022

Recente Berichten