Odensehuis Wageningen, Welsaam en de Keten dementie Gelderse Vallei verzorgen een cursus over omgaan met dementie voor mantelzorgers uit Wageningen.
De cursus bestaat uit 5 dagdelen (dinsdagmiddagen) van 2,5 uur waarin mantelzorgers geïnformeerd worden over het ziektebeeld bij dementie, de diverse vormen van dementie, het (soms onbegrepen) gedrag en ‘hoe zorg ik voor mijzelf als mantelzorger’.
Het doel van de cursus is meer inzicht en begrip te verschaffen waardoor mantelzorgers makkelijker kunnen meebewegen met de partner/ouder met beginnende dementie. Mantelzorgers vinden beter de weg naar hulp die hen kan ondersteunen en durven beter hulp te vragen. Er is een beperkt aantal deelnemers-plaatsen, dus als u interesse heeft, wacht dan niet en geef u op! De data zijn dinsdag 12 en 19 september, 3 en 17 oktober, en een nog te plannen 5de dagdeel. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van €40,- voor de cursusmap en koffie/thee; als dit een probleem is, laat het ons dan weten.

De cursus vindt plaats in Ons Huis op de Harnjesweg en wordt begeleid door Els van Dusseldorp (casemanager dementie) en Judith Taen (Odensehuis Wageningen).

Voor meer informatie en aanmelden kun je (ook ivm vakantie liefst per mail) contact opnemen met Els van Dusseldorp: E-mail: evandusseldorp@opella.nl – Telefoon: 06-30273570 (ma tm do)

Published On: 10 juli 2023

Recente Berichten