Het Odensehuis heeft op zaterdag 11 maart meegedaan aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland; NL Doet. We hebben via NL Doet vrijwilligers gezocht én gevonden die mee hebben geholpen met het onkruidvrij maken van de moestuin, resten verwijderen en egaliseren.

Niet alleen Marjolein, Ilse, Miranda en Elsbeth, een groep van vier secretaresses van Ziekenhuis de Gelderse Vallei kwamen onze tuinvrijwilligers José en Ewald versterken maar ook vakdocent Fransje en Maayke en Mariëlle, beide werkzaam bij het Oranjefonds.

Na een introductie over het Odensehuis en een wederzijdse kennismaking onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers, zijn we naar de moestuin gelopen en aan het werk gegaan. Al snel werden de jassen verruild voor een trui of vest. Tussen het werken door werd volop gekletst en gelachen was er natuurlijk ook nog tijd voor een kopje koffie.

Na de lunch werd er nog ruim een uur verder gewerkt met daarna een gezamenlijke afsluiting in het Odensehuis. We kijken samen met alle betrokkenen terug op een geslaagde NL Doet activiteit; de samenwerking verliep vlekkeloos en de sfeer was ontspannen en aangenaam.  Het resultaat is bereikt: de tuin is vrij van onkruid en klaar om te beplanten!

Published On: 27 maart 2023

Recente Berichten