Is het vergeetachtigheid, of is er misschien meer aan de hand? Op woensdag 31 mei verzorgt casemanager Zoubida Mezgouti een korte presentatie over het zogenoemde ‘niet pluis’-gevoel en signalen van dementie. Dit gevoel wil zeggen dat er iets met jezelf of een van je naasten aan de hand is, maar dat je niet precies weet wat.

Tijdens de maandelijkse inloop van het Geheugenhuis in de bblthk bespreekt Mezgouti het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie en hoe zo’n ‘niet pluis’-gevoel kan worden verbloemt door een persoon met dementie.

Andere onderwerpen in de presentatie zijn de symptomen en signalen van dementie, weerstand van een persoon met dementie en hoe ga je in gesprek met iemand met dementie.

Zoubida Mezgouti is casemanager bij Dementie Gelderse Vallei, een samenwerkingsverband van verschillende zorginstanties in de regio, waaronder Icare, Buurtzorg, Vilente en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Ze stemmen de zorg en begeleiding aan mensen met dementie en hun familie op elkaar af.

Het Geheugenhuis is dé plek in Wageningen waar mensen met een ‘niet pluis’-gevoel terecht kunnen voor informatie en hulpmiddelen. Eens in de maand is er een inloopmoment, waar (ervarings)deskundigen klaar staan om vragen te beantwoorden en ervaringen te delen. Ook worden er tijdens deze inloopmomenten regelmatig workshops en lezingen georganiseerd om informatie te delen over goed leven met dementie of geheugenverlies.

De inloopmomenten zijn op elke laatste woensdag van de maand van 10.30 tot 12.30 uur in de BBLTHK, Stationsstraat 2, Wageningen.

De presentatie van Mezgouti begint om 11 uur.

Published On: 18 mei 2023

Recente Berichten