Op 5 oktober geeft auteur Rina Stam een lezing van haar debuut ‘Welke dag is het vandaag?’ bij het Geheugenhuis in de bblthk. Het boek vertelt een herkenbaar verhaal voor mensen die (in)direct met dementie of geheugenverlies te maken hebben. Hoofdpersoon Francis vertelt zelf over haar gedachten, angsten, verdriet en binnenpretjes tijdens haar ziekteproces.

Over het boek ‘Welke dag is het vandaag?’

Het lukt Francis steeds minder om haar vergeetachtigheid te verbergen. Het gaat verder dan af en toe een naam vergeten. Als ze in haar geboorteplaats, waar ze haar hele leven woont, de weg kwijtraakt, weet ze hoe laat het is. Dementie kondigt zich aan. Deze strijd zal ze niet winnen. Dat heeft ze bij haar moeder en oma wel gezien.

In deel I van het boek ‘Welke dag is het vandaag?’ vertelt Francis hoe het de dementie voor haar is. In deel II vertelt dochter Stella over het ziekteproces van haar moeder, die ze jarenlang bezoekt.

Reacties van andere lezers

Het boek is sinds juni 2022 uit en schrijver Rina Stam kreeg S tientallen reacties in haar mailbox. Vooral van lezers waarvan het overgrote deel mantelzorger is of was. “Het raakt mensen en er is veel herkenning. Er zijn mensen die zeggen dat ze hun moeder nu wat meer begrijpen en mensen die het boek even aan de kant hebben moeten leggen, omdat het te dichtbij kwam,” aldus Rina.

Gratis boek bij boeklezing op 5 oktober

Het Geheugenhuis is een plek in de bblthk waar je informatie, een luisterend oor en fijne materialen vindt over het leven met geheugenverlies. Dit boek is een prachtige, nieuwe aanvulling op de collectie van het Geheugenhuis. Daarom vinden we het extra fijn dat Rina Stam een lezing komt geven!

Datum: woensdag 5 oktober

Tijd: vanaf 13.00 uur inloop.  Lezing 13.30 uur – 14.30 uur

Locatie: bblthk Wageningen, Stationsstraat 2, 6701 AM Wageningen

Aanmelden via: post@odensehuiswageningen.nl

De eerste 15 personen die zich aanmelden en de lezing bezoeken, ontvangen het boek ‘Welke dag is het vandaag?’ gratis. Op 5 oktober kunt u het boek ook kopen (zelfs gesigneerd!) tegen een gereduceerde prijs van € 15,00. Graag ter plekke contant afrekenen, pinnen is niet mogelijk. Het boek is tevens verkrijgbaar bij boekhandels Kniphorst en Bruna in Wageningen en Novita in Bennekom. Voor meer informatie over ‘Welke dag is het vandaag?’ www.boekenvanrina.nl

Published On: 14 september 2022

Recente Berichten