Een vrijwilliger vertelt: “In het Odensehuis wordt regelmatig gesproken over hobby’s. Maarten heeft als hobby boekbinden. Aan hem is gevraagd of hij het leuk vond om daar iets over te vertellen en om het aan een paar geïnteresseerden te leren. Zo ontstond er een groepje van vier personen die onder leiding van Maarten aan de slag zijn gegaan.

 

Allereerst hebben we samen met Maarten de benodigde materialen bij elkaar verzameld. De handleiding die Maarten heeft gemaakt, en waarin de verschillende stappen werden uitgelegd,  hebben we met elkaar doorgenomen. Die stappen zijn in het kort gezegd:

Het papier wordt eerst op maat gevouwen en met naald en draad worden zogenaamde katernen gemaakt. Vervolgens maakten we een kartonnen kaft. Dit kartonnen kaft werd om het katern gelijmd. Nadat katern en kaft verlijm waren, werden ze geplaatst onder een boekenpers. Na het drogen van de lijm werd het kaft nog versierd met een mooi papier naar keuze. Dat papier wordt marmers genoemd. Het boekje was klaar!

Maarten heeft 3 lessen gegeven en de boekjes werden naar grote tevredenheid van de deelnemers afgerond. Een ieder heeft Maarten natuurlijk hartelijk bedankt voor zijn inspirerende lessen.”

Published On: 10 februari 2023

Recente Berichten