Vanaf 1 juli ga ik (Eugenie Kaspori) aan de slag in het Odensehuis Wageningen als directeur. In het kader van mijn introductieprogramma, mocht ik op 3 mei aanschuiven bij de mee-eettafel voor een tweede kennismaking met de mensen van het Odensehuis en enkele Welsaam collega’s. Vooral de ontmoetingen; gesprekken kort of lang, het aanhoren van verhalen en het beantwoorden van oprechte interesse van de mensen verbonden met het Odensehuis, maken dat ik met nog meer enthousiasme uitkijk naar mijn start.

Niet alleen is het fijn om de sfeer op deze mooie, plek te ervaren en van deelnemers, vrijwilligers en collega’s te horen met hoeveel plezier ze hier naartoe komen. Ook de eerste kennismakingen met partners uit het netwerk zijn waardevol. Ze schetsen een beeld van het werk en de samenwerkingen, geven een indruk van ‘de mores’ in het Wageningse en laten zien hoe belangrijk samen optrekken is wanneer het gaat om het welzijn van de inwoners.

Het valt mij op dat partners en collega’s gericht zijn op in gezamenlijkheid zoeken naar de beste manieren om deelnemers, vrijwilligers, mantelzorgers, hulpvragers en anderen die ondersteuning nodig hebben, die steun te kunnen bieden. Mooi om dat zo duidelijk te horen; dat samen meer brengt dan alleen.

Al deze positieve ervaringen en ontmoetingen leiden niet alleen tot een completer beeld van het werkveld waar ik voor gekozen heb, het geeft ook een prettig beeld voor de toekomst waardoor ik met nog meer vertrouwen het afscheid vorm kan geven op mijn huidige werkplek.

Tot binnenkort, ik hoop deze eerste kennismaking snel een vervolg te kunnen geven!

Eugenie Kaspori

Published On: 23 mei 2022

Recente Berichten