In het Odensehuis wordt regelmatig gewerkt met speksteen, onder begeleiding van vakdocent Femke Delen.  Afgelopen maand is gewerkt aan het maken van “vreemde vruchten”. Daarmee zijn we aangehaakt bij het thema van de expositie van Beelden op de Berg. In het Arboretum van Wageningen is nog tot half september de Beelden op de Berg-expositie “Decolonising botany, Heksenkruid” te zien.

Een wandeling door het mooie arboretum brengt je langs een groot aantal beelden en installaties met intrigerende verhalen. Als je nog niet geweest bent; echt een aanrader (entree gratis). Hannie Gnodde gaf op maandag 15 en woensdag 24 juli twee inspirerende rondleidingen voor het Odensehuis.

De kunstenaars die een bijdrage leveren aan Beelden op de Berg, krijgen ook aandacht met een expositie in het Wageningse Museum De Casteelse Poort. De “vreemde vruchten” van het Odensehuis hebben daarop aansluitend een eigen vitrine gekregen in het museum. Alle vruchten-makers hebben een fantasievolle tekst gemaakt met de naam van de vrucht en informatie over o.a. de groeiwijze en eigenschappen van de vrucht, de smaak én wat de vrucht zegt over de maker (en andersom). Komt dat zien in Museum de Casteelse Poort!

Ook in het Odensehuis is, in het atelier, een vitrine ingericht met vreemde vruchten en de teksten van de makers. Kom gerust even kijken; van maandag tot en met vrijdag tijdens de koffie van 9.30 tot 10.30 uur ben je van harte welkom!

 

Published On: 19 juli 2024

Recente Berichten