0317 358 711
post@odensehuiswageningen.nl

Herinneren en associëren met Laurens van het Ministerie van In onbruik Geraakte zaken

Ministerie van In Onbruik Geraakte Zaken (IOGZ) is een kunst- en bewustmakingsproject van Robbert Kamphuis en Laurens van der Zee. Initiatiefnemer Robbert Kamphuis is beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en ideeënman, Laurens van der Zee is dichter en schrijver. Beiden zijn daarnaast musicus.

IOGZ wordt op publicitair gebied ondersteund door trendwatcher Ward van Beek. Door zich ‘te ontfermen over verweesde apparaten’ en aan deze apparaten ‘eer te betuigen’ door ze te vereeuwigen in een schilderij, en ze te beschrijven met een poëtische tekst, brengt IOGZ het publiek er toe, stil te staan bij de eigen houding tegenover apparaten: binding,  emoties, verwachtingen, visie op functionaliteit en design, ontvankelijkheid voor reclame, wegwerpgedrag. Herinneringen en associaties komen boven bij vrijwel iedereen.

Het Ministerie heeft een collectie van bijna 2000 gecatalogiseerde en gefotografeerde apparaten op het gebied van huishouden, kantoor, fotografie, film, geluid en andere thema’s waaronder techniek.  Daarnaast bezit het Ministerie een collectie literatuur over design, duurzaamheid, advertenties en andere onderwerpen.

Datum

okt 05 2023
Expired!

Tijd

10:30 - 12:00
juli 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Ga naar de bovenkant